Vozila

ZANIMLJIVOSTI

MLADEŽ

POVJEST MJESTA

SVETI FLORIJAN

GAŠENJE DIMNJAKA

SIGURNA KUĆA

VATROGASNA HIMNA

INTERVENCIJE

LINK EXCHANGE

LINKOVI

SLIKE RAZNO

 


PIŠITE NAM

DVD Topusko pruža usluge:
-Ispumpavanje vode
-Čišćenje bunara
-Dovožnja tehničke vode
-Pranje ulica-Nadzor paljenja korova
-informiranje i savjetovanje pučanstva

Hrvatska himna

Vat. himna

A photo on Flickr

 

 

 

 

 

 

O NAMA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Topusko počelo je svoj rad bez ičega . Prva financijska sredstva osigurala je Općina Topusko , a pomoć su pružila poduzeća i pojedinci s područja Općine . Posebno značajnu pomoć pružila je Vatrogasna zajednica Sisačko – moslavačke županije . Društvo je znatnu materijalnu i stručnu pomoć dobilo i od prijateljskih društava kao što su : D. Trebarjevo , Letovanić , „ Mladost „ Sisak i Glina , te brojnih prijatelja i podupirujućih  članova .


Danas je Dobrovoljno vatrogasno društvo Topusko solidno opremljeno , posjeduje potreban vozni park , izgrađen je vatrogasni dom i to , najvećim dijelom , dobrovoljnim radom članova Društva , ali i uz pomoć donatora i , naravno , Općine Topusko . Društvo broji 40 aktivnih članova . Organiziraju se stručna usavršavanja vatrogasaca , razna natjecanja , djece i mladeži , a svake godine povodom Dana Općine organizira se pokazna vježba članova DVD-a. Dobrovoljno vatrogasno društvo Topusko u više navrata bilo je organizator natjecanja djece i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije . Zahvaljujući profesionalnosti društva, njegova zapovjedništva, te ponajviše njegovom predsjedniku gospodinu Nikoli Abramoviću danas je DVD Topusko preraslo u jedno od najosposobljenijih društava u Sisačko-Moslavačkoj županiji.

POČASNI ČLAN DVD-a TOPUSKO GOSPODIN MIJO BRLEČIĆ


„ Čovjek stoji uz čovjeka , a neka nevidljiva sila veže se uz njegova bližnjega . Tako nastaje plemenita zajednica kojoj svaki pojedinac prilaže uzvišeni atribut priklonosti i ljubavi u sreći i nesreći … Na ovako idealnim temeljima počiva i zgrada vatrogastva . Požrtvovani pojedinci bez razlike u vjeri , narodnosti i staleža slažu se u vatrogasne zadruge i čete da slobodno i dobrovoljno bez ikakve sile i pritiska brane imetak i život bližnjega svoga od požara i poplave „.

 

Vježba gašenja požara

 

GDJE SE NALAZIMO

Topusko se nalazi na samoj granici između Korduna i Banovine, u slikovitom predjelu srednjeg toka rijeke Gline, brežuljkastom kraju između Petrove gore na zapadu i nešto udaljenije Zrinske gore na jugoistoku. Cestovnim prometnicama naselje je povezano s većim obližnjim mjestima: Glina (13 km), Petrinja (35 km), Sisak (47 km), Karlovac (55 km), Zagreb (preko Lasinje i Pisarovine 65 km). Od Topuskog nisu daleko ni Plitvička jezera (80 km).Gdje smo

Topusko se također nalazi u sastavu Sisačko-moslavačke županije, a općini osim samog mjesta pripada i 15 okolnih sela.

 

 

KRATKA PREZENTACIJA

Prezentacija DvD-a Topusko: rad, intervencije, požari, družanja i dr.

 

POSTANITE I VI ČLAN DvD-a TOPUSKO

Svi stanovnici Općine Topusko, te mladež pogotovo ako imate želju postati član Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Topusko imate se priliku učlaniti i to tako da ispunite Obrazac Matični list člana koji možete skinuti na ovoj stranici, te ispunjen Obrazac sa dvije vaše slike poslati na našu adresu ili još bolje osobno ga predati zapovjedništvu DvD-a na daljnju obradu.

OBRAZAC (morate imati instaliran Microsoft Office Word kako biste pročitali datoteku)